Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Търсят се благодетели за ремонт на дома на семейството на починалото дете от Кардам

Информация за състоянието на дома на семейството от генералтошевското село Кардам, което изгуби едно от децата си в края на октомври, сподели в социалната мрежа организаторката на кампанията в негова подкрепа Вили Димитрова. Тя публикува и снимки, от които е видно, че къщата се нуждае от основен ремонт. Както Про Нюз Добрич писа, към момента няма строителна фирма, която да е заявила желание да извърши ремонтните дейности.

По думите на Димитрова трябва да се започне от покривите. Необходимо е да се построи коридор, който да свърже къщата с постройката и да се изгради всекидневна с кухня и баня с тоалетна. Организаторката на кампанията споделя, че най-удачният вариант е за поставяне на фаянс на всякъде по земята, включително и в банята и тоалетната, трябва да бъдат изградени ВиК и ел. инсталации. Необходимо е да се направят шпакловка на стените и таваните или да се постави гипсокартон.

За децата вижданията на Вили Димитрова са за двуетажни легла или легла тип „Сандвич”. Необходими са още спалня или ъглови легла, маса и поне 8 стола, секция, гардероби, скринове. За кухнята са нужни комбинирана готварска печка на ток/ газ, голям хладилник с фризер, абсорбатор, микровълнова фурна, а също и прахосмукачка, телевизор и всичко, свързано с едно домакинство.

Децата си нямат таблет, лаптоп или компютър, много ще се радват на такива, споделя още организаторката на кампанията.

Както вече писахме, в момента многодетното семейство е в къщата на съседка, която я предостави безвъзмездно. Добри хора ще им доставят още дърва, понеже техните са намалели, допълва Вили Димитрова.

Приемаме всякакви дарения, свързани с ремонта, доброволен труд също, споделя тя. И отправя призив: „Нека да покажем на децата и семейството, че по Коледа стават чудеса, и ще ги направим поне малко щастливи след загубата на Стефчо”.

Който желае да помогне с парични средства, може да го направи по следната сметка:

  • Уникредит Булбанк
  • IBAN BG63UNCR70001523665721
  • BIC UNCRBGSF
  • Сдружение „Родители, обединени за децата”
  • Основание: Дарение за децата в Кардам
c