Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нуждаещи се ученици получават топъл обяд през зимата чрез БЧК-Добрич

В продължение на практиката от предходни години, БЧК-Добрич стартира кампанията "Топъл обяд" за нуждаещи се ученици в град Добрич. От 2-ри декември, ученици от двете добрички училища - ОУ „Христо Смирненски” и  ОУ „Н.Й.Вапцаров“ вече се ползват от предоставената хранителна помощ, съобщиха от областния съвет на Червенокръстката организация. 40 ученици, разделени в две групи, в продължение на 75 учебни дни ще получават топла храна в рамките на програма  “Партньорска мрежа за благотворителност”.

Проекта се изпълнява с финансиране от НС на БЧК и със собствен принос на Областната червенокръстка организация и ще приключи на 31 март 2020 г.

"Обхванатите ученици са от многодетни семейства с ниски доходи, полусираци, деца на безработни и деца, отглеждани от настойници. Включването на децата в проекта ще ограничи хранителния дефицит, ще окаже положително  въздействия на физическото им развитие и ще подобри учебно възпитателния процес" коментира д-р Артюн Еринозов - директор на секретариата на Областния съвет на БЧК-Добрич.

c