Общество

Мокър път и вятър в Добричко и ремонт край Тервел

На 1 декември, времето над страната ще остане предимно облачно. В сутрешните часове на първия ден от декември. температурите в област Добрич се колебаеха около нулата. Положителни ( +3° ) бяха в района на Черноморието. През деня ще се повишат до +4 – 6°.

За пътуващите и тръгващите на път, от АПИ съобщават, че превалявания от дъжд все още има на отделни места в областите Варна, Добрич, Разград и Русе.

Пътните настилки са предимно сухи, частично мокри по високите места, на места обледени и обработени за движение при зимни условия.

За територията на област Добрич няма въведени ограничения за движение на МПС, съобщиха от Областно “Пътно управление -Добрич”.

Ремонтните дейности по пътната отсечка Кочмар – Тервел (от км 51+850 до км 52+860 ) по Път III-207 ще продължат до 4 декември 2019. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, а водачите на МПС да преминават с повишено внимание, заради ремонта на асфалтовата настилка.

Няма въведени ограничения в движението на МПС по магистралите на страната.

В района на път І-9 (граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция):

  • остава в сила ограничението за МПС над 10 т. (в района на област Варна) – за участъка Кранево – Варна (при км 83+100). Обходният маршрут е през път Кичево – Оброчище, като срокът на забраната остава в сила до 28.02.2020 г.
  • Движението по „Аспарухов“ мост в посока Варна при км 117 се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на дилатационна фуга. Ограничава се движението по активната лента, като движението се осъществява в изпреварващата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 04.12.2019 г.
  • Движението по път Слънчев Бряг – Бургас в участъка при обхода на гр. на Ахелой от км 207+726 до км 212+233 се осъществява в една лента поради изпълнение на строително-монтажни работи, като скоростта на движение се ограничава до 40 км/ч. в кръстовищата и до 70 км/ч. в останалите участъци. Срок до 15.08.2020 г.;
  • Движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на гр. Поморие от км 222+849 до км 225+522 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете ново изградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срок до 01.07.2020 г.;
  • Движението в участъка Обзор – Слънчев бряг е ограничено за МПС над 12 т. поради ремонтни дейности на водосток при км 185. Движението на тежкотоварните автомобили се осъществява по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 06.12.2019 г.;
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *