Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Трудна победа за младежите на ФК "Устрем" във Велики Преслав

В дъждовно време и на труден за игра терен, младежите на ФК "Устрем" надделяха с 3:2 като гости над преследвачите в класирането ФК "Велики Преслав". Срещата от отложения VII кръг на Междуобластното първенство (полусезон 2019/2020) беше последна и за двата състава.

Заради дъжда и разкалния терен, мачът започна напрегнато. Още в първата минута домакините имаха възможност да открият резултата, но с навременна намеса Николай Стефанов извади с глава топката от гол-линията на вратата. Минути по-късно, в атака Стефанов засече прекрасно центриране на Даниел Желев и откри за 1:0. Преди почивката, домакините успяха да изравнят и съставите се прибраха в съблекалните при 1:1. След началото на втората част, гостите от "Устрем" успяха да материализират две успешни атаки към вратата на гостите, при които точни бяха капитанът Георги Иванов и Живко Димитров. С два гола аванс, дончевци наложиха своя игрови ритъм на терена. 15 минути преди края на срещата, заради втори жълт картон на капитана Георги Иванов, "Устрем" остана с 10 човека. При яростната игрова преса в последните минути, домакините все пак успяха да отбележат и да намалят преднината на гостите до финалното 2:3.

"Няма как да не съм доволен от момчетата. Отново победихме и приключваме полусезона с много добър резултат. Днес всички се представиха на ниво, особено в края на срещата когато останахме с човек по-малко. Няма да коментирам съдийството. Заемаме третата позиция във временното класиране и сме на точка от първите. Пожелавам си най-вече да сме здрави. След празниците, с момчетата заминаваме за подготвителен лагер и ни предстоят няколко контроли преди началото на пролетния дял", коментира за Про Нюз Добрич треньорът Иван Коев.

Датите за срещите от втория дял на първенството, което започва през пролетта на 2020 година, предстои да бъдат уточнени. В първата си среща през пролетния дял, ФК "Устрем" гостува на връстниците си от "Черноморец", Балчик, а в XIII кръг приема водача "Суворово".

c