Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Как с приноса на всеки, света може да е по-добър, показаха ученици от Добрич

Ученици от начален курс в добричката Хуманитарна гимназия "Кирил и Методий" се включиха в глобалната инициатива за отбелязване на Световния ден на детето - 20 ноември. По инициатива на Жана Петрова - преподавател в начален етап в училището, 92-ма любознателни ученици от 1г, 3а, 3б и 3в клас се включиха с голямо желание и с неподправен интерес в организираните занимания.

В периода 20-ти - 29-ти ноември 2019 год., с безвъзмездно осигурени материали от световния организатор и създател на фестивала SIX SECONDS, над 1 000 малчугани от цялата страна, сред които и участниците от СУ "Кирил и Методий" Добрич, се присъединиха към проявата. Текстовите и нагледните материали за преведени и адаптирани от национален партньор в кампанията - FUNtazia.

"В приятелска атмосфера, чрез съчетаване на знания с емоции, на полезното с приятното, със занимателни игри, задачи и дискусии, децата от начален етап в добричкото училище на практика осъзнаха по-дълбоко значението на емпатията, съпричастността, съчувствието, взаимопомощта и самоконтрола. Така малките ученици придобиха по-голяма убеденост, че заедно, чрез приноса на всеки, можем да направим света по-добър, за да се осъществи целта на ООН „чрез диалог и активни действия да продължим да изграждаме положителна и приятелска среда на живот за всички деца по света“, сподели Тодор Георгиев - директор на СУ "Кирил и Методий".

Световният ден на детето е инициатива на Уницеф, която се реализира по целия свят с подкрепата на ООН. Стремежът на организаторите е чрез обединените усилия на милиони хора от над 200 държави да бъде постигната целта - емоционална осъзнатост от непълнолетни и възрастни, на щастието и пълноценното развитие на най-важния световен ресурс - децата.

c