Водещи новини Крими

24 часа делели от смъртта отвлечената от дилър на дрога ученичка от Добрич

Десет години затвор за 32-годишния Мирослав Дяков поиска прокуратурата по време на днешното заседание по делото. През лятото на миналата година той отвлече и държа 20 дни в плен 18-годишна Виктория – ученичка от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич.

Мъжът е обвинен в извършването на три престъпления – противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение. В продължение на 20 денонощия – от 3 до 24 юли 2018г., той държал девойката против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич, което е извършено по мъчителен и опасен за здравето й начин. Според обвинението, в същия период той причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в причиняването на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

В съдебната зала днес Мирослав Дяков се призна за виновен по всички обвинения и каза, че съжалява за стореното. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, в резултат на което присъдите се намаляват с една трета.

Прокурор Пламен Николов посочи, че Мирослав вече е осъждан шест пъти. Само едно от делата не е било свързано с дрога. То е било за грабеж, който Мирослав е извършил като непълнолетен. В пет от шестте случая е осъден на лишаване от свобода.

По трите обвинения по настоящото дело няма смекчаващи вината обстоятелства. Прокурор Пламен Николов подчерта и лошите му характеристични данни.

По обвнението за държане на дрога Наказателният кодекс предвижда затвор от 2 до 8 години и глоба до 20 000 лева. Тъй като престъплението е извършено три пъти в рамките на четири месеца, обвинението поиска 7 години затвор, след редуцирането 4 години и 8 месеца Никога през живота си Мирослав не е работил и няма как да плати висока глоба, прокурорът поиска глоба от 3 000 лева.

По второто обвинение за отвличането на Виктория законът предвижда от 3 од 12 години.

Ако не беше намесата на полицията противозаконното лишаване от свобода на Виктория щеше да продължи, не го е прекратил Мирослав Дяков, каза прокурор Пламен Николов. Той поиска 10 години затвор. При редуциране с 1/3 става 6 години и 8 месеца.

По третото обвинение – нанасяне на средна телесна повреда, законът предвижда до 6 години затвор. Ако момичето не бе открито и спасено, след не по-малко от 24 часа е щяло да бъде мъртво. Това е показала съдебно-медицинската експертиза. Затова прокурорът поиска 5 години затвор, а поради съкратеното производство и намаляване с 1/3 – 3 години и 4 месеца.

Адвокат Николина Маринова посочи, че, според показанията на Виктория, тя е отишла доброволно и през първите 3-4 дни всичко било наред, а после нещата ескалирали. Тя оспори факта, че не й е била давана храна. Била доставяна от близък родственик на Мирослав, но не можела да яде, поради проблеми със зъбите, които получила от удар в лицето от похитителя си.Николина Маринова не се съгласи и с твърдението, че момичето е било дрогирано насила, за да прави секс с Мирослав, тъй като те са били интимни.

Наказателният кодекс дава право присъдата да бъде увеличена, за да отговаря на тежестта на извършените престъпления. Пламен Николов поиска допълнителни 3 години и 4 месеца, с което най-тежката присъда поискана днес от него е 10 години затвор при първоначален строг режим.

Припомняме, че ученичката от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина бе открита в дома на 32-годишния дилър. Тя бе обезобразена от бой и гаври, държана 20 дни без храна и вода, постоянно дрогирана  с три вида наркотици, горена с цигари.Тогава дългогодишни лекари споделиха, че никога досега не са виждали такова зверство. Детето бе прието в болницата силно измършавяло. Нивото на хемоглобина му бе 35 при норма минимум 120. Според медиците, Виктория бе на ръба на живота.

Присъдата на Мирослав ще бъде обявена в 14,30 часа днес.

Follow Me:

Related Posts

  1. Този град за съжаление е пълен с наркомани и цигани-наркомани… Малките момичета стават жертви на тези безразсъдни изроди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *