Водещи новини - дясно Общество

Жена от Шабла проси пари с куп лъжи в центъра на Варна

Варненци се възмущават в социалните мрежи от млада жена, която обикаля магазините в района от Икономическия университет до хотел “Черно море” и иска пари за памперси на тризнаците си, като със сълзлива история обещава да върне скоро. Връщането, разбира се, никога не се случва, както е и почти сигурно, че тя няма близнаци. За това предупреждава Георгиев във фейсбук групата “Забелязано във Варна”, пише novavarna.net.

“Искам да ви попитам и едновременно с това, да предупредя, за тази закръглена женица, която обикаля района около Хотел “Галерия-Графит” (всички възможни обекти,магазини и т.н) Идва при вас с добре скалъпената история, като ви моли за 7-10 лева, при някои случаи повече. Парите и трябвали за памперси за тризнаците и. Подхода и е добре измислен и обяснява, че живее точно до вашия обект, на еди си кой етаж, кой номер всичко и че си е оставила децата, за да слезе да попита за услугата, всичко по възможно най-достоверен начин”, пише варненецът.

Жената обяснявала, че заплатата на мъжа й ще бъде преведена малко по-късно.

Мнимата майка не искала да взима децата и да ходи надалеч, за да не ги разкарва в студа.

“Задава ви въпроса дали ще сте тук след час, като ви пита колко е сега часа, за да ви каже в колко ще се върне, за да ви ги върне”, пише още Георгиев.

И ако все пак се решите да й дадете пари, благодари ви и ви пита дали искате кафе или нещо да ви черпи после като се връща. Вече доста случаи има такива,точно с този женски индивид, като няколко от тях са още от лятото.

Варненецът призовава да бъде намерена мнимата майка и да спре да лъже и проси по този начин.

От коментарите в социалните мрежи става ясно, че жената е от Шабла и в родния й град отдавна има „жертви” на нейната схема.

Снимка: Георгиев/ Фейсбук групата “Забелязано във Варна”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *