Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Facebook и Instagram с нов срив днес

Най-голямата в света платформа за социални медии Фейсбук (Facebook) и нейната услуга за споделяне на снимки и видео Инстаграм (Instagram), днес, за пореден път претърпяха сериозни сривове и прекъсвания - навръх Деня на благодарността в САЩ. Именно там - в Канада, Мексико и Източната част на Южна Америка, проблемите са били най-много и за дълго време. Сигнали от хиляди потребители сочат, че са имали проблеми от различно естество - да опресняват сесиите си, да качват публикации или да споделят видеоклипове.

За приложението WhatsApp - също собственост на Facebook, засега няма данни да е претърпяло срив.

Първите съобщения от потребители на Фейсбук за проблеми в социалната мрежа, са подадени около 09:17 ЕST (Американско източно стандартно време) или около 16:17 часа българско. В Европа, най-много подадени сигнали за проблеми има от Франция и Холандия.

Според информацията за България, у нас е имало частичен проблем с функционалността - невъзможност за споделяне и обновяване на сесиите (за около два часа).

Прекъсването на Инстаграм пък е било най-сериозно във Великобритания, Франция, Германия и Източна Европа, според компанията Downdetector, която следи прекъсванията в глобалната мрежа (@-net).

c