Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Майката на Дани от Добрич в битка и за друго болно дете

„Наближава Коледа. Един от празниците, които събират цялото семейство. Обагрен с цветове и светлинки, блясък и красота. Топлина в домовете ни, аромат на домашно приготвени коледни вкусотии. Пиша ви от името на майчиното си сърце!” Така започва поста си в социалната мрежа Славина Ганчева – майка на Дани от Добрич, за когото миналата година по Коледа се проведе кампания и благодарение да добрите хора, които се включиха в нея и дариха средства, детето в продължение на месеци провежда ежедневна интензивна рехабилитация.

На прага на светлите празници Славина обаче не отправя апел за подкрепа на нейното дете, а от името на Дани и на семейството си призовава да помогнем на едно малко момиченце от Русе. Добричлийката разказва, че в медицинския център, в който в София момчето й ходи на рехабилитация ежемесечно, се сприятелява с всички дечица. Има обаче едно специално детенце от Русе – Стефани, което е най-голямото му приятелче.

Стефи е на годинка и 7 месеца, разказва Славина. Майка й наскоро заминава да работи в чужбина, за да може да покрива нуждите на дъщеря си. Но уви, парите изкарани извън България, също не стигат, посочва Славина. Стефи е с Детска церебрална парализа като моят син, Дани, обяснява тя. ”И двамата делят обща съдба, борба и водят заедно своите битки срещу живота”, посочва съгражданката ни. Развълнувана, тя не крие възхищението се, че за Дани м. г. е помогнато за неочаквано кратко за нея време. „Не сме си и помисляли, че е възможно толкова много хора да се отзоват и обединят. За това ви моля, с цялата си искрена любов, да подкрепите Стефи по същия начин, по който помогнахте на сина ми”, призовава Славина.

За набиране на средства за Стефи от Русе ще се проведат два коледни базара, единият – в Добрич. Той ще е на 21 и 22 декември на площад „Свобода” в една от къщичките на Коледния базар. Другата благотворителна инициатива ще е в „България Молл” в София на 7 и 8 декември. Майката на Дани споделя, че организаторите се нуждаят от коледни предмети, декорация, украса, играчки и всевъзможни неща, ръчно изработени също, които да са подходящи за продажба. Те могат да се изпращат на адрес:

  • Град София, Офис на „Еконт” в Цариградски комплекс, за Недка Тодорова, телефонен номер за връзка: 0888 041618.

„Всички артикули от софийския базар ще се препратят към добричкия, но ни трябва вашата подкрепа. Времето ни притиска, а нямаме почти нищо за базарите”, споделя Славина. Надявам се да подкрепите Стефани, както се раздадохте за Дани, допълва тя.

Добричлийката прави още един благороден жест - временно групата на момченцето й във Фейсбук „Помощ за Дани от Добрич” отваря врати за каузата на Стефани - докато се съберат парички по дарителската й сметка за провеждане на рехабилитация.

Всеки може да подкрепи Стефани и с превод чрез:

  • Дарителска сметка, Пощенска банка, клон София
  • IBAN: BG08BPBI79404088512501
  • BIC: BPBIBGSF
  • Титуляр: Жана Стефанова Тодорова
  • PayPal: zhanatodorova@yahoo.co.uk
c