Общество Спорт

БФС: Не сме направили нищо грешно. Дълбоко сме обидени и ще се борим

По време на свиканата днес извънредна пресконференция на БФС, членове на Изпълкома отговориха на обвиненията в корупция и злоупотреби

Членът на Изпълкома на БФС и отговорник за детско-юношеския футбол Емил Костадинов и изпълнителният директор на централата Борислав Попов опровергаха медийни публикации и репортажи от последните дни за злоупотреби с държавни финансови средства, отпуснати от Министерството на спорта по съвместни програми.

В изявлението си пред медиите, двамата засегнаха три основни теми:

  • договорите за екипировка на детски турнири
  • програмата за развитие на юношеския футбол, която включва лагери на отборите от елитните групи
  • въпроса с възстановяването на терените на стадион “Черноморец” в Бургас, които бяха база за подготовка за Европейското първенство за юноши през 2015 година

Попов изтъкна, че по първите две теми в БФС винаги са се ръководили от принципа “цена-качество”, а целта е била децата да тренират на хубави терени, да са добре екипирани, добре нахранени и да са настанени във възможно най-добри условия.

Той каза също така, че в немалко случаи от БФС са връщали пари от отпуснатите средства от Министерството на спорта.

Попов също така съобщи по третата тема, че от УЕФА са изпратили поздравително писмо, в която хвалят БФС за организацията на Европейския шампионат за юноши през 2015 година и за създадените условия за тренировки на участващите отбори, като допълни, че не е получено нито едно оплакване от тимовете в тази посока.

МВР отново влезе в сградата на БФС

Ето какво заяви и Емил Костадинов:

“Дълбоко обиден съм от това, което виждам по медиите. И вие би трябвало да сте, защото се отправят обвинения, в които няма нищо”.

“Трябва да обясня за тези турнири, за които съм пряко отговорен. Говори се, че 75 лева било скъпо, а някъде имало по 50. Отваряме скоба – в тези 75 лева не влиза само спане и храна. Има доста други неща – медицинско обслужване, контролни мачове, съдийство, извозване, тренировки… Може да си направите сметка за какво става въпрос”.

“Цената, която сме постигнали е добра и туроператорската фирма е свършила работата си. Много съм обиден. Ако има някой, който е сгрешил по пътя – да си понесе отговорността. Но една медия да хвърля върху нас такава кал – няма да стане”.

“Ще се борим докрай, защото никой от нас не е направил нищо грешно. Аз лично ще се боря”, категоричен беше Костадинов.

Прочети още на: https://www.gol.bg/footballbulgaria/2019-11-26/emo-kostadinov-obiden-sam-shte-se-borya-do-kray

Попов и Костадинов не се притесняват от обвиненията, защото “няма за какво”, а “МВР е в правото си да прави проверки”.

Източник: dir.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *