Добричка Общество

Ден на кариерата за уязвими групи организира Община Добричка

Информационен семинар „Ден на кариерата” организира Община Добричка, съобщават от администрацията. Той се реализира по проект “Социално предприятие „Помощ в дома и градината“ – генератор на социална възвръщаемост в община Добричка”. Проектът се осъществява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейски  социален фонд на Европейския съюз.

На събитието ще присъстват кметът Соня Георгиева, заместникът й и ръководител на проекта Румяна Иванова, представители на администрацията и на проекта, лица от целевите групи, представители на заинтересовани страни, дирекция „Бюро по труда”, работодатели от региона и други.

Целта на информационния семинар е представяне на възможностите на хората с увреждания, лицата в неравностойно положение на пазара на труда и другите социално изключени лица, позитивната им роля в обществото, разчупване на стереотипите и промяна на нагласата спрямо тях. Ще бъдат представени работодатели от региона и свободни работни места. Присъстващите ще бъдат запознати с нормативната база по наемане на лица от целевата група по проекта и информирани за процедурите за подбор и условията за кандидатстване. Общинските власти ще представят социалните обекти и услугите, които предлагат. Ще бъдат споделени трудностите при търсенето на работа.

Информационният семинар „Ден на кариерата” ще се проведе на 28 ноември от 10.30 часа в зала 108 на Община Добричка.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *