Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ден на кариерата за уязвими групи организира Община Добричка

Информационен семинар „Ден на кариерата” организира Община Добричка, съобщават от администрацията. Той се реализира по проект "Социално предприятие „Помощ в дома и градината“ – генератор на социална възвръщаемост в община Добричка”. Проектът се осъществява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейски  социален фонд на Европейския съюз.

На събитието ще присъстват кметът Соня Георгиева, заместникът й и ръководител на проекта Румяна Иванова, представители на администрацията и на проекта, лица от целевите групи, представители на заинтересовани страни, дирекция „Бюро по труда”, работодатели от региона и други.

Целта на информационния семинар е представяне на възможностите на хората с увреждания, лицата в неравностойно положение на пазара на труда и другите социално изключени лица, позитивната им роля в обществото, разчупване на стереотипите и промяна на нагласата спрямо тях. Ще бъдат представени работодатели от региона и свободни работни места. Присъстващите ще бъдат запознати с нормативната база по наемане на лица от целевата група по проекта и информирани за процедурите за подбор и условията за кандидатстване. Общинските власти ще представят социалните обекти и услугите, които предлагат. Ще бъдат споделени трудностите при търсенето на работа.

Информационният семинар „Ден на кариерата” ще се проведе на 28 ноември от 10.30 часа в зала 108 на Община Добричка.

c