Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Българският представител на "Евровизия" 2020 ще е VICTORIA

Виктория Георгиевa - VICTORIA, ще представлява България по време на следващото издание на песенния конкурс Евровизия 2020, съобщиха на пресконференция от БНТ.

През лятото на 2019-а, тя проби в класациите с песента си I Wanna Know, която ѝ осигури мечтания от всеки млад изпълнител - договор за международно разпространение. Контракта бе подписан през септември с британската компания Ostereo.

"Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен", сподели талантливата и чаровна варненка.

Виктория Георгиева - VICTORIA е родена във Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достигна до топ 5. След това започна самостоятелна кариера и издаде няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От пролетта на 2018г., VICTORIA се представя като независим артист. До момента има издадени два сингъла - “Странни времена” и “I Wanna Know”, като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал “Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я превърна в първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018 г., Виктория успено завърши летния курс на Университет "Бъркли" във Валенсия.

Очаква се българската песен на Евровизия да бъде официално представена в началото на месец март 2020 година. Успоредно с това върви усилено работата по първия самостоятелен албум на изпълнителката.

Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май в Ротердам, Холандия. Конкурсната програма ще се излъчва на живо по БНТ1. Жребият за това в кой полуфинал ще е българското участие ще бъде изтеглен на 28 януари 2020 година.

Източник: БНТ

c