Общество

Облачно, дъжд и мокри пътни настилки в област Добрич

Температурите в региона, измерени тази сутрин, бяха около 0° -та (в интервала от  -1° до +3°С край морето), съобщават от АПИ. Над цялата страна времето остава предимно облачно.

Слаб до умерен вятър духа в областите: Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София и Шумен. Слаби валежи от дъжд – на места до умерени, има в почти във всички региони на страната.

От ОПУ -Добрич съобщават, че пътните настилки са предимно мокри, обработени и проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения в движението на МПС-та за територията на областта.

От АПИ напомнят на шофьорите, че до 30 ноември 2019 ще продължат ремонтните дейности на асфалтовата настилка път III-207 Кочмар – Тервел от км 51+850 до км 52+860 в гр. Тервел. Движението в пътния участък се осъществява с повишено внимание. Ремонтната част по отсечката е сигнализирана с пътни знаци.

За пътуващите извън територията на областта, ограничена видимост поради мъгла има в следните райони:

  • до 50 м в област Бургас, в района на Котел, при проходите „Приморски“, „Дюлински“;
  • ­до 100 м в Средец и Елхово в област Бургас, по високите части на област Разград и на прохода на Републиката.

Наложени временни ограничения за ПМС над 10 тона и движение в едната лента, поради ремонтни дейности, има по път І-9 (от граница с Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-до границата с Турция)

  • До 28 февруари 2020 остава да важи ограничението за движение на МПС над 10 тона за пътя Кичево – Оброчище.

Ремонтните дейности за път І-9 (от граница с Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-до границата с Турция) – за района на област Бургас:

  • Движението по път Слънчев Бряг – Бургас в участъка при обхода на гр. на Ахелой от км 207+726 до км 212+233 се осъществява в една лента поради изпълнение на строително-монтажни работи, като скоростта на движение се ограничава до 40 км/ч. в кръстовищата и до 70 км/ч. в останалите участъци. Срок до 15.08.2020 г.;
  • Движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на гр. Поморие от км 222+849 до км 225+522 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете ново изградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срок до 01.07.2020 г.;
  • Движението в участъка Обзор – Слънчев бряг е ограничено за МПС над 12 т. поради ремонтни дейности на водосток при км 185. Движението на тежкотоварните автомобили се осъществява по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Срок до 30.11.2019 г.
  • Движението в участъка Ахелой – Поморие от км 218+000 до км 219+000 се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на рекламно съоръжение. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 29.11.2019 г.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *