Водещи новини - дясно Общество

Лекари от болницата в Добрич спасиха мъж в тежък алергичен шок

С огромна благодарност към медицински работници от Многопрофилната болница за активно лечение се обърна към Про Нюз Добрич нашата съгражданка Десислава Първанова. По думите й със своя професионализъм и адекватно и навременно лечение те са спасили живота на мъжа й.

В края на работния ден на 18 ноември съпругът й Андриян получил алергичен шок. Семейството предполага, че е от антибиотик, който изпил половин час преди това. До този момент мъжът знаел, че има алергия към ужилване от пчела, но не и към медикамента. Той се обадил на Десислава от работата си и тръгнал с колата си към Спешното отделение. Съпругата му също се отправила с такси към болничното звено и тъй като пристигнала по-рано, отишла на регистратурата за талон, за да не чака пострадалият след пристигането си. Обяснила на служителката на регистратурата какъв е случаят и получила уверението, че Андриян веднага ще бъде приет.

Когато мъжът пристигнал, въпреки голямата опашка, постъпил незабавно в Спешното отделение. По думите на съпругата му целият бил подут – устните му, шията, езикът, задушавал се, имал сърбежи по цялото тяло. „Лекарите реагираха по най-бързия начин. Веднага му сложиха животоспасяващи лекарства – Урбазон, Алергозан и други медикаменти. Предвид състоянието му, повикаха реаниматор от Отделението по анестезия и интензивно лечение”, разказа Десислава. Докато го изчаквали тя била изпратена до лаборатория да занесе кръв за изследване по най-бързия начин.

При пристигането си реаниматорът се разпореди мъжът ми незабавно да бъде приведен в тяхното отделение, сподели съгражданката ни. Предвид тежкото му състояние Андриян бил откаран до ОАИЛ с болничното легло, въобще не му позволили да стане. Там престоял три дни, колкото е клиничната пътека. В нощта на приемането му, макар и в доста късен час – около 21, Десислава потърсила информация за състоянието му. „Излезе млад лекар, явно чужденец, защото говореше с акцент – разказа жената. – Обясни ми много внимателно и подборно какво се случва със съпруга ми, какво може да последва”. Добричлийката сподели, че пред ОАИЛ чакало и друго семейство, чийто близък бил приет там. И на него младият лекар отделил достатъчно време и внимание, за да го информира за състоянието му. 

Бях много притеснена да не се повтори алергичният шок, тъй като знаех, че първите 24 часа са критични, обясни Десислава. По думите й и на следващия ден, макар и поспаднали, устните на мъжа й още били подути. В ОАИЛ на Андриян направили още много изследвания, особено на кръвта. През цялото време за него полагаха страхотни грижи, и то не само лекарите, но и медицинските сестри и целият персонал, посочи съгражданката ни.

Десислава Първанова изказва огромни благодарности на медиците, спасили живота на съпруга й. „ОАИЛ е много тежко отделение и въпреки това, работещите там успяват и да ти се усмихнат, и да ти дадат кураж. Те са изключително внимателни не само към пациентите, но и към близките им техните тревоги”, сподели тя. Съгражданката ни благодари освен за лечението, но и за отношението и човещината, защото, по думите й, „човещината в днешно време се среща много рядко”.

Follow Me:

Related Posts

  1. Али селиман says:

    Младият колега с акцент е д-р Хамуди Сиди Ламада. Изключителен професионалист, работил и специализирал в УМБАЛ – Света Марина, а сега работи и в СБАГАЛ -Проф Д-р Димитър Стаматов гр. Варна. Ние като негови колеги се гордеем и сме превилигироване да работим с него. Пожелаваме му в тези трудни времена да продължава да е все така всеодаен, човечен, защото той е на ясно, че професиято му е призвание.

    • Попова says:

      Хората, на които професията е призвание , дават всичко от себе си, без да се замислят. Поздравления за доктор Хамуди Сиди Ламада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *