Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Поезия, концерт, кино и танци, в петъчната вечер в Добрич

Четири атрактивни и разножанрови събития предлага петъчният културен афиш (на 22 ноември) за жителите и гости на град Добрич.

В 17:30 часа, поетично представяне и среща на литературната общественост ще отбележи 40-годишнината от създаването на Сдружението на писателите в град Добрич. Мястото е Дом-паметник „Йордан Йовков“. Събитието се организира от членовете на Сдружението на писателите.

Прожекцията на двете части от документалната филмова поредица „Помни войната 1915 - 1918 г." ще започне от 18:00 часа в кино-клуб "Икар". Ще бъдат показани III и IV част - филмите "България влиза в І-та световна война" и "Разгромът на Сърбия“.

Режисьор и сценарист на продукцията е Мария Цветкова. Сценарист е и един от специалистите по военна история - добричлията Радослав Симеонов. Събитието се организира от Информационния център на Министерство на отбраната под патронажа на министър Красимир Каракачанов

Прожекциите ще са с вход - свободен.

Рок концертът на българската група „Епизод“ е с начален час 19:00. На сцената в Концертна зала на Младежкия център в Добрич, рок-групата ще представи едни от най-добрите си песни, както и парчета от своя нов албум "Великите владетели".

За любителите на танците и латино-културата. от 21:00 часа стартира тридневния Латино  фестивал  Social Dance Festival. На 22, 23 и 24 ноември, в залата на ресторант „Албена“, която се намира в сградата на Международен колеж - Добрич, организаторите от Танцов клуб „Десита“ отправят покана към всички, обичащи темпераментните и завладяващи емоции на латино-танца.

c