Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Очаква се в началото на януари да започне строителството на блок „Добрич”

Предстои избор на кредитна институция, от която Общината да изтегли краткосрочен кредит в размер на 600 000 лева за довършването на жилищен блок „Добрич”, съобщи финансовият зам.-кмет Елка Димова. Тя посочи, че проектът за поканата към потенциалните кредитодатели е готов, трябва да бъде утвърден от кмета Йордан Йорданов и да им бъде изпратен. Ще последва едномесечен срок, в който ще се приемат оферти от кредитни институции, след това в рамките на седмица ще се направи класирането. В края на декември, началото на януари очакваме да имаме кредит, с който да започне строителството, сподели Димова.

Както Про Нюз Добрич писа, строително-монтажните работи на блок „Добрич” ще бъдат извършени от столичното дружество „НСК София” ЕООД, което спечели обществената поръчка. Дейностите ще обхванат 1422,71 квадратни метра застроена площ и 7555,93 квадрата разгърната застроена площ. Ще бъдат извършени довършителни строително-монтажни работи на две жилищни секции на 9 етажа, блок „А“ и блок „Б“. Първите два етажа са заети от обслужваща част – магазини, частично излизащи от контура на жилищните етажи.

Секция „А“ съдържа 21 апартамента, от които 7 тристайни и 14 двустайни, а секция „Б“ – 21 апартамента – 7 едностайни и 14 тристайни. На приземния етаж в двете секции под жилищната част е развит паркинг с един подход за общо 18 автомобила. В двете секции са осигурени по едно складово помещение за всяко жилище и общи помещения за водомерен възел и машинно за двата асансьора. Проектирани са 24 магазина с различна квадратура, разположени на приземния и втория етажи в блокове „А“, „Б“, „В“, „Г“, „Д“ „Е“ и „Ж“, като част от тях са на втория етаж и под жилищните секции. Под мокрите помещения има проходим инсталационен канал.

c