Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Добрич представи екипа си, инж. Пенчо Керванов е новият му заместник

Инж. Пенчо Керванов е новото попълнение на кметския екип на Добрич. Той ще бъде заместник кмет с ресор „Устройство на територията” на мястото на арх. Боян Коларов. Останалите зам.-кметове остават в екипа на Йордан Йорданов, запазват се и ресорите им - Елка Димова - "Бюджет и финанси",  Росица Йорданова - "Икономическо развитие, европейски фондове", д-р Емилия Баева - Зам.-кмет "Хуманитарни дейности".

Ще има структурни промени в администрацията, зам.-кметовете до края на декември трябва да направят предложения, съобщи Йорданов. Той каза, че всички в администрацията трябва да са спокойни, целта е оптимизация и по-ефективна работа. Новата структура ще влезе за одобрение в Общинския съвет на сесията през януари.

Инж. Пенчо Керванов е на 45 години, семеен, с две деца. Средно-специално образование завършва в Техникум по строителство, специалност „”Архитектура и строителство, а висше – в Университет по архитектура, строителство и геодезия, София, специалност „Строителство на сгради и съоръжения”, направление „Конструкции и организация и управление на строителството”. През цялата си практика е работил в сферата на строителството и по-точно – в частта на инвестиционните проекти. Инж. Керванов е консултант-конструктор с пълна проектантска правоспособност. Участвал е в изграждането на много жилищни сгради, сгради със стопанско и икономично предназначение. В края на 2012, началото на 2013 година, след конкурс, става началник на Регионален отдел за национален строителен контрол с териториален обхват област Добрич.

Една от първите задачи, които са възложени на инж. Керванов от кмета Йорданов, е завишаване на контрола от страна на общината по отношение на незаконните прокопавания и строителства.

c