Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С молебен и цветя почетоха паметта на жертвите на ПТП в Добрич

По инициатива на областният управител Красимир Кирилов, пред оброчния кръст в двора на храм Света Троица в Добрич днес бе отслужена панихида в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия. Поменът бе организиран по повод 17 ноември - Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни инциденти, ежегодно отбелязван в третата неделя на месец ноември.

Да почетат паметта на загиналите при катастрофи присъстваха началникът на сектор „КАТ-Пътна полиция“ в Добрич Жулиян Минев, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Огнян Господинов, началникът на Областно пътно управление Георги Стратиев, директорът на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов, председателят на сдружение „България Вита“ Антоанета Малева, главният секретар на Община град Добрич Ася Кръчмарова, млади червенокръстци, граждани. Присъстващите отдадоха почит на паметта на загиналите и положиха цветя пред кръста в двора на храма.

Пред журналисти ръководителят на „КАТ-Пътна полиция“ Жулиян Минев коментира, че от началото на 2019 година до момента тежките пътни инциденти на територията на област Добрич са 109 на брой. За единайсетте месеца са загинали 8 души, а ранените са 142-ма. Спрямо същия период на 2018-а година, от "Пътна полиция" отчитат намаление на произшествията - със 17 по-малко тежки ПТП. "Тежките пътно-транспортни произшествия са със 17 по-малко, а ранените при катастрофи са намалели с 9 човека", коментира началникът на сектор „КАТ-Пътна полиция“.

Източник: Пресцентър на Областна администрация - Добрич

c