Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Девета година Академия "Цанев" са шампиони на България по карате

На 9 и 10 ноември 2019г в село Кранево се проведе Националната "Купа България" по Олимпийско Карате. В надпреварата се включиха 27 клуба от цялата страна. Каратеките на Академия за бойни изкуства "ЦАНЕВ" /бившият Карате клуб "НИКОН"/ отново бяха на върха, спечелвайки 29 златни медала. С този си резултат Академията бе обявена за девета поредна година за годишен клубен шампион на България.

Четирима добричлии успяха да влязат в представителният отбор за Националната Купа, като допринесоха за успеха на Академия "Цанев" с 2 златни и 1 бронзов медали. Искрен Илиев си извоюва златен медал в дисциплината Кумите /спаринг/ при момчетата родени 2007г (кат. до 47кг.). Ивайло Йорданов успя да стигне до бронз при момчетата родени 2006та година в дисциплината Кумите (категория +55кг.) Стоян Димов записа участие в отборните срещи в дисциплината Кумите при мъжете, като отборът на Академията зае първото място и се поздравиха с купата и златните медали.

"Даниел Минчев не успя да разгърне потенциала си при Кадетите до 70кг, поради рязко влушено здравословно състояние", сподели треньорът на добричлии.

До краят на тази година, на шампионите им предстои участие на Вътрешна Лига в София, Балканско първенство в Словения и Световна младежка лига в Италия.

"След приключване на състезателната година, Академия "Цанев" се събира на десетдневен зимен лагер в комплекс "Семково" (от 26 декември до 05 януари). Предстои ни да стартираме усилена съвместна подготовка с унгарският клубен шампион UTE KAISEI за Европейското първенство за юноши и младежи през февруари в Будапеща", сподели сенсей Стоян Димов - треньор в Академия "Цанев"-Добрич.

Снимки: Академия "Цанев"

c