Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Арх. Боян Коларов е извън новия кметски екип на Добрич

Арх. Боян Коларов, който в мандат 2015-2019 г. бе заместник-кмет по устройство на територията, вече не е част от кметския екип.

Това става ясно от негов пост в социалната група, който той е обозначил, че е наранен.

В него арх. Коларов пише:

Ежедневието ми вече се промени. Навиците от последните четири години трябва да бъдат заменени с нови. Моите приятели, с които заедно преминахме през трудностите на управлението и през коварната предизборна война, прецениха, че ще живеят по-добре, ако съм далеч от тях.
Вероятно смятате, мои приятели, че ние добричките граждани все още не заслужаваме демокрация и е редно още малко да поживеем в утопията на силното административно управление, в което ще ни раздавате лелеяни блага. Навярно от там идва нетърпението ви да отлъчите такива като мен в пресметливо избран момент, когато други възможности няма. А може би, вие искрено вярвате, че точно това е демокрацията? Може би сте убедени, че вашият конформизъм е задължителен за всички и всеки, който дръзва да иска нещо повече, трябва да бъде публично отритнат. Ето нещо, което аз не мога да променя – ще продължа да се опитвам да ви разбера, както го правех и досега. Защото друго, което не мога да променя е фактът, че за да си полезен, трябва да бъдеш част от общност. Е, моята общност сте вие, приятели.
Това, което задължително ще променя обаче, е доверието, което ви давах. Бях убеден, че така е редно в общност на съмишленици. Смятах, че не бива да искам обяснение за всяка стъпка, щом всеки прави това, което общността му е възложила за общия напредък. Е, това доверие вече няма да ви го давам. Обидата сигурно ще забравя, защото обществената работа не свършва и винаги има нужда от приятели, които да я вършат. Със сигурност ще дойде ден, когато отново заедно ще водим поредната битка и тогава за пореден път ще сложа унижението на някой по-висок рафт, за да не го виждам и да не се ръководя от него. Но доверие вече ще давам трудно. И заради себе си, и заради работата, която искам да върша с убеждението, че съм полезен на много. .
.”

В сайта на Общината все още името на арх. Коларов фигурира като заместник-кмет. Той бе в листата за общински съветници на Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН), където е на 30-та позиция.

Очаква се кметът Йордан Йорданов да обяви през следващите дни екипа, с който ще работи през новия мандат.

За мястото на арх. Коларов е спряган инж. Пенчо Керванов – бивш ръководител на регионалния отдел на ДНСК.

c