Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич представят новите условия за прием в университетите в чужбина

На 14 ноември, Добрич ще е домакин на ден на висшето образование в чужбина в рамките на събитието EDUmarathon , организирано по проект „Световно образование“ в България.

От 10:30 до 19 ч. във Висше Училище по Мениджмънт /ВУМ/в Добрич, професионални образователни консултанти ще представят последните тенденции и насоки, свързани с условия за прием в университетите в чужбина. Срещите са планирани за ученици от 11 и 12 клас и техните родители, съобщиха организаторите от ВУМ.

Посетителите ще се запознаят с конкретна информация за основните държави, предпочитани и нови специалности и условията, при които могат да реализират успешен прием в западен университет. Ще бъде засегната и актуалната тема „Образование по време на Брекзит“, свързана с многобройните въпроси на кандидатите да се обучават в британски университети.

Професионалните консултанти ще отговарят на индивидуални въпроси на посетителите и ще предоставят персонални решения според възрастта и интересите им. Учениците ще получат насоки и за по-добра професионална ориентация, като разширят знанията си за нови специалности на западните университети, свързани с перспективни професии и с гаранция за успешна кариера и реализация.

Според възрастта и нагласите, посетителите на Edumarathon ще получат и най-подходящите за тях насочващи материали като брошура с информация за кандидатстване по държави и най-големия каталог  за западни университети с информация за специалности и условия за прием, издаван в България.

EDUmarathon е специализирано събитие на най-голямото международно изложение „Световно образование“ и се провежда в градовете, където се наблюдава ръст на кандидатите за обучение в чужбина. През последните 5 години Добрич се нарежда сред градовете с траен ръст в броя на кандидатите в западни университети, като причина за това са елитните средни училища и гимназии в града и добрата класна и извънкласна подготовка на учениците по чужди езици, математика и литература.

Входът на EDUmarathon в Добрич е свободен.

Подробности за програмата на събитието - на адрес: http://www.integral.bg/edumarathon/

c