Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

„Алексия” грабна купа „Търновска царица” и се завърна в Добрич с 9 медала

Спортен клуб „Алексия” от Добрич се завърна с купата и девет медала от Балканската танцова спартакиада за купа „Търновска царица”, която се проведе от 8 до 10 ноември във Велико Търново, съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят на клуба Севдалина Мавродиева.

„Алексия” се представи на танцовия форум с 38 деца и един играещ треньор. Спартакиадата бе организирана от БФ по спортни танцови дисциплини, община В.Търново под любезното на клуб “ Зоки”и се зачиташе като квалификация за участие на Европа Гранд При, Палма де Майорка , мероприятие на Европейската спортна денс асоциация.

За първи път добричкият клуб участва във всички възрастови групи – от деца до сеньори (състезатели над 16 г.) в категориите Опън Шоу денс, Акробатик денс, Мюзикъл и де напълно нови за „Алексия” категории – Джаз и Класически балет. Купа „Търновска царица”бе връчена на танца, събрал максимален брой точки – „Кобри”(категория Акробатик денс - формации). При дуетите в кат. Мюзикъл СК „Алексия” печели първо и второ място съответно с танца „Мързел град” в изпълнение на Лъчезара Апостолова и Мая Веселинова и „Котки в шапка” в изпълнение на Полина Дончева и Симона Петрова.

В категория „Оупън” клубът се представи с голяма формация – сеньори, а танцът „Огън” спечели първо място и покана за участие на Гала концерта.

Новата шампионка на Алексия и Добрич при солистите е Пламена Цакова (джуниъри). Тя спечели първото място в категория „Джаз” с танца „Смайл” - фрагмент от Чарли Чаплин и второ място в категория „Оупън” с танца „Ангел на земята”.

Най-голямата изненада обаче е отличното представяне в класическия балет. Едва от 2 години с децата от клуба, при това веднъж седмично, работи Славена Костова, балетен педагог от Варна, която успя да сътвори чудеса.

При соловите изпълнения Виктория Денева, категория „Деца” е трета, а при джуниъри – дует Полина Дончева и Симона Петрова се класира на първо място, при сеньори – група, първо място завоюва танцът „Мечтание”.

На Гала-преставлението бяха поканени танците „Кобри” и „Огън”, Игра и Пламена Цакова с танца „Смайл”.

„Страшно много се гордея с тези деца и родителите, които ни подкрепят. Още от днес започваме подготовка за квалификации за Световното първенство през 2020 г.,което ще се проведе на 7 и 8 март във Варна, а Световното първенство, по традиция, се провежда в Пореч”, сподели още Севдалина Мавродиева.

c