Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С капачки закупиха ново родилно легло за АГ-отделението в болницата в Добрич

Дарение – ново родилно легло, доставено от Турция, ще получи АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. То е закупено благодарение на 5 тона пластмасови капачки, събрани от жители на цялата Добричка област. Дарението ще бъде връчено в понеделник от 12 часа, съобщи за Про Нюз Добрич Димитрина Младенова – един от организаторите на кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”.

Както вече писахме, през септември м. г. АГ-отделение получи от кампанията пациентски монитор, тогава бяха събрани 3 тона капачки.

Освен чрез предаване на пластмасови капачки родилното легло е факт благодарение и на събираните жълти стотинки от септември 2018 година. Така към кампанията са добавени 1 500 лева. Същата сума е постъпила от дарител, пожелал анонимност, а майки от Добрич са предоставили 135 лева.

На четири места в област Добрич има поставени съоръжения за събиране на капачки за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”. В Добрич те са пред общината и офиса на ГЕРБ. Съоръжения има и в Тервел и село Стефаново.

c