Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Днес празнува град Генерал Тошево

Своя празник днес – 8 ноември, отбелязва Генерал Тошево. Със заповед на кмета денят е обявен за празничен и неприсъствен на територията на града.

Проявите започват с Третия фестивал на сармата и кюфтето. Той ще е от 12 часа на площада, специален гост ще е Ути Бъчваров. Жителите и гостите на града ще бъдат зарадвани с три концерта. От 12 часа ще е този на Представителен танцов ансамбъл “Добруджа”, от 17.30 часа – на “Кептан Брас Бенд” при училището по изкуства СУ “Свети Климент Охридски”, а от 18 часа – на Стенли и Фънки. От 19 часа ще има празнична заря.

На 9 ноември, събота, ще се състоят четири спортни прояви. От 9 часа в спортната зала в Генерал Тошево започва турнир по волейбол за ветерани. Той е по повод 20 години от създаването на волейболен клуб “Спортист-99”. От 9.30 часа е началото на туристическия поход “По стъпките на Йордан Йовков”. Двойков турнир по спортен бридж ще се състои от 10 часа в ресторант “Узунов палас”. От 11 часа в ОУ “Христо Смирненски” ще се проведе турнир по вдигане на тежести.

c