Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Призраци от миналото

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Призраци от миналото" на Даниел Стийл

Покъртителен роман за загубата, майчинството и света на невинното детство!

Детството на Зоуи Морган е белязано от трагично заболяване на сестричката й. Това оставя у нея незаличим спомен.

След години Зоуи започва работа в приют за малтретирани деца и грижата за тези онеправдани същества се превръща в смисъл на живота й. Там среща Остин Робъртс, в когото се влюбва. Остин и Зоуи се радват на щастлив семеен живот, увенчан с дългоочакваното им дете Джейми. Но съвсем скоро старите травми започват да диктуват поведението й. Тя е въвлечена в лабиринт от ужасяващи събития. Призраците от миналото й я преследват неумолимо и всекидневието на Зоуи се превръща в надпревара с времето...

Даниел Стийл (на английски: Danielle Steel) е американска писателка. Тя е родена на 14 август 1947 г. в Ню Йорк и към 2002 г. има издадени 55 романа, а книгите и? имат над 480-милионен тираж.

Въпреки че е родена в Ню Йорк, Стийл живее дълго време в Париж.

След Агата Кристи и преди Мери Хигинс Кларк една невероятна дама на кримката покори света с бистрия си авангарден ум. Животът й е белязан от безброй любовни авантюри и фатални драми. Наследничка е на известна династия милиардери. Феите на раждането й отсъждат също и красота. Даниел ще плати много скъпо своята орисия. В живота я следват съдбовни обрати. Но най-голямата катастрофа за нея е смъртта на сина й Ники през 1997 г. Днес тя открива откровеността със своя пети съпруг. Тя е един от най-четените автори в света. А в началото на септември кралицата на розовия роман прие наградата "Гран при" за литература на феста във френския град Довил.

Още на 7-годишна възраст съдбата отправя първия удар на малката Даниел. Родителите й са Джон Шулейн-Стийл, наследник на замъка Льовенбрау на известен немски клан, и Норма Стоун - дъщеря на португалски дипломат. През 1957 г. двамата решават да се разведат. Не се карат, но сякаш на втори план остава грижата за малката им дъщеря. Не водят съдебни спорове за нея, а я оставят сама да реши с кого иска да остане. Бащата печели и Даниел от малка го следва в живота. Рентиер на единствения си имот, но и голям пътешественик, неговата любов е Париж. Даниел ходи на училище във Франция, но постоянно пътува с татко си до Ню Йорк. Когато остава за по-дълго там, учи във френски лицей. От малка чаровницата завладява хората около себе си и не пропуска роман на Колет и Франсоаз Саган, които й стават любимите автори. На 17 г. се омъжва за първи път за банкера Слод-Ерик Лазар - с 10 г. по-възрастен, който също пътува по дестинацията Париж - Ню Йорк. Двамата купуват имение в Сан Франциско, но повечето време прекарват в Ню Йорк. Динамичният живот на Даниел от детството я превръща в авантюристка и още в юношеска възраст ражда първото си дете - дъщеричка. През 1970 г. въпреки желанието на съпруга си започва работа за организация за връзки с обществеността в Манхатън. Две години по-късно се разделя с мъжа си без развод и започва да пише. За сюжети и прототипи използва хората от работата си - бизнесмени, шоумени, влиятелни господа. Така се ражда първата й книга "В името на сърцето", която няма никакъв успех. Обаче я канят като автор в дамско списание. Времето е в края на Виетнамската война и светът трудно разбира какво се случва. Тя прави редица интервюта с хора от двата лагера и става известна. Но попада под критиките на обществото и се връща в Сан Франциско. Вдъхновена от новия си любовник, тя започва втората си книга. Излиза постоянно с него и сякаш забравя да го представи, все едно от векове са заедно. През 1974 г. идва катастрофа. Даниел е задържана за насилие над малолетен. И нито пари, нито връзки й помагат да избегне 7-те години в затвора. Омъжва се в ареста за любовника си, без да е получила развод от Лазар. През първите 2 г. намира щастие в срещите с малката си дъщеричка Беатрикс и романите, като вече е в криминалния жанр. През 1977 г., когато Даниел поръчва такси, на вратата се появява мъж, дрогиран до краен предел. Тя не подозира за богатото му криминално минало и неудържима искра пламва между двамата. Връзката им е тайна, но страстна, и Даниел се замисля дали не иска второ дете. В същото време съпругът Дани Зюгелдер прави невъзможното, за да освободи любимата си под гаранция.

Милла Иванова

c