Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът и съветниците се заклеха да работят за благоденствието на Добрич

Тържествено първо заседание на новоизбрания Общински съвет на Добрич се провежда в момента. Сесията започна с връчването на удостоверенията на избраните кмет и общински съветници от председателя на Общинската избирателна комисия Цонка Велкова. Тя ги поздрави и им пожела ползотворен мандат, да бъдат единни и обединени за каузата на Добрич.

Пред областния управител кметът на Добрич Йордан Йорданов и общинските съветници положиха клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община град Добрич и да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!”

Йордан Йорданов получи символа на местната власт – огърлие, от областния управител. „Изборите свършиха. Сега ни предстои много работа – каза в приветствието си кметът. – Проблемите на града са много. Те не са сини и червени, леви или десни, а ясни и конкретни. Знаем ги и на нас се падна отговорността да търсим решения. През следващите 4 години с още по-високи темпове ще продължим да ремонтираме инфраструктурата на града, ще се погрижим за детските градини и училища, ще направим всичко възможно градът ни да бъде привлекателен за чужди и български инвеститори… Ще работим за това младите да намират успешна реализация в Добрич. За това сме избрани и трябва да дадем всичко от себе си, за да го осъществим”.

Поздрав към новоизбраните кмет и общински съветници отправи Красимир Кирилов. Той им пожела да съхранят авторитета на българската община, да работят за добруването и авторитета на гражданите на Добрич и да запазят традицията на родния край.

По традиция първото заседание се води от най-възрастния общински съветник Гинка Василева. Избрана бе 5-членна комисия с председател Зорница Михайлова за избор на председател на Общинския съвет. Нивелин Радичков заяви, че на база на резултатите от изборите и желанието за широка коалиция МК ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) няма да издигне кандидат. От групата на БСП за България предложиха Мая Димитрова а от НФСБ – Милко Пенчев.

c