Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Арх. Добрева: Няма да се отклоним от поетите ангажименти за Добрич

Произнесохме клетва, с която се заклехме, че ще работим за интересите на гражданите на Добрич. Искам да благодаря на нашите съграждани за доверието и да ги уверя, че няма да се отклоним от основните ангажименти, които сме поели. Това заяви арх. Емилия Добрева от свое и от името на групата съветници от БСП на първото тържествено заседание на новия ОбС на Добрич.

Тя посочи, че ще търсят консенсус с всички политически сили за решаване на дългосрочните проблеми. Като такъв очерта проблемът с влошаващата се демографска тенденция. По думите на Добрева решаването му ще стане  чрез изработване на стратегия, която да се осъществява последователно в настоящия и следващи мандати без оглед на това кой управлява Общината. „Ще настояваме за създаване на благоприятна среда за инвестиции. Ще подкрепяме всички инициативи. Ще насърчаваме младите инициативни хора да разкриват и развиват собствен бизнес”, каза общинският съветник. По думите на архитекта усилията на съветниците от БСП ще бъдат насочени към подобряване на здравеопазването, привличането на млади специалисти във всички области чрез създаване на подходящи условия за тях и техните семейства, справедливо разпределение на средствата за сметосъбиране и сметоизвозване.

„Ще бъдем безпощадни критици на всякакви опити за безпринципно лансиране и упражняване на влияние, създаващо условия за корупционни практики. Това налага нашият морал и интересите на гражданите на Добрич”, посочи арх. Добрева. Тя призова колегите си, когато се вземат решения и правят предложения да бъдат забравени политическите пристрастия. „Защото в тази зала ние сме да следваме волята на нашите избиратели за по-голяма прозрачност, диалогичност, дебатиране, да защитаваме и работим за интересите на гражданите на Добрич”, допълни общинският съветник.

c