Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Продължава интерактивната игра „Търси се Добруджа”

Община Добрич продължава интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“, съобщават от администрацията. Второто й издание стартира на 1 октомври. В първото през февруари и март на тема „Търси се България” се включиха много деца и възрастни. Поради големия интерес Общината предоставя възможност да се включите в играта до 30 ноември.       

Интерактивната игра има състезателен характер и е посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/ екип от приятели, членове на семейства, класове. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествена галерия – Добрич, Музей в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметник „Йордан Йовков“. Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound - безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да сканирате, за да видите въпросите, на които трябва да отговорите. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Резултатите и победителите ще бъдат обявени в края на ноември, а наградата, осигурена от Община Добрич, е образователна екскурзия.

Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде обявен за победител.

c