Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Добавена реалност в обучението демонстрираха в училище в Добрич

По време на форум днес в добричкото иновативно СУ „Димитър Талев“ бяха демонстрирани редица образователни новости по време на проведен обмен на успешни иновативни практики по Национална програма  „Иновации в действие“. Гости на събитието бяха учители и ученици от иновативните училища „Козма Тричков“- гр. Враца и СУ  „Св. Климент Охридски“- гр.Добрич. Присъстваха и представители на Регионалния управление на образованието в Добрич.

Ученици и преподаватели презентираха дейността на училището, както в урочната, така и в извънурочната работа, в т.ч.  и по национални и международни  програми и проекти.

Нагледно беше демонстрирано как новите мобилни приложения и използването на добавена реалност в проектно базираното обучение водят до разнообразяване на учебните часове и поставяне на учениците в активна позиция за постигане на по-високи резултати.

"Предстои от 11 до 13 ноември т.г. талевци да върнат визитата на новите си партньори от СУ „Козма Тричков“" споделиха от ръководството на СУ "Димитър Талев".

c