Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

МК ГЕРБ (СДС) с жалба за опит за манипулиране на вота

За неправомерни опити да се повлияе на изборния процес на втория тур на изборите за местна власт в община град Добрич, осъществен чрез социалната мрежа Фейсбук, е подала сигнал местната коалиция ГЕРБ (СДС), съобщават от там.

«Сигналът се отнася за публикация във фейсбук група „Добрич“, с която е разпространена снимка на няколко хранителни продукта, като върху тях са  поставени агитационни материали на кандидата за кмет Надежда Петкова. Със снимката се внушава, че на гражданите са раздавани хранителни продукти с агитационни материали, с което се цели оклеветяване на кандидата на МК ГЕРБ (СДС)», обясняват от местната коалиция. В сигнала си са посочили профила, от който е пусната снимката, както и администраторите и модераторите на групата.

«Считаме, че това е груб опит за манипулиране на изборния процес, който съществено може да повлия върху вземането на решение от страна на гражданите на Добрич. Молим да извършите проверка и бъдат предупредени администраторите на посочената по-горе група във Фейсбук да вземат своевременно мерки за недопускане на манипулации, с които се цели нарушаване на изборния процес», заявяват в жалбата от МК ГЕРБ (СДС).

c