Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Алармираха за манипулиране на вота чрез фалшиви сигнали и публикации в Добрич

Сигнал до Общинската избирателна комисия и Районната прокуратура в Добрич за неправомерни опити да се повлияе на изборния процес на втория тур на изборите за местна власт в община град Добрич, осъществен чрез социалната мрежа Фейсбук, е бил подаден от Местна коалиция ГЕРБ (СДС), съобщиха от предизборния им щаб в Добрич.

"На 02.11.2019 г. във Фейсбук група „Добрич“ е разпространена снимка на ваучер. От прегледа на същия се внушава, че  местна коалиция ГЕРБ (СДС) раздава ваучери от верига аптеки в деня за размисъл, с което се цели оклеветяване на кандидата на местна коалиция  ГЕРБ (СДС).

Считаме, че това е груб опит за манипулиране на изборния процес, който съществено може да повлия върху вземането на решение от страна на гражданите на Добрич."

От коалицията са се обърнали към органите на закона с настояване да се извърши проверка и да бъдат предупредени администраторите на посочената по-горе група във Фейсбук, с цел вземане на своевременно мерки за недопускане на манипулации, целящи нарушаване на изборния процес.

c