Общество Политика

Алармираха за манипулиране на вота чрез фалшиви сигнали и публикации в Добрич

Сигнал до Общинската избирателна комисия и Районната прокуратура в Добрич за неправомерни опити да се повлияе на изборния процес на втория тур на изборите за местна власт в община град Добрич, осъществен чрез социалната мрежа Фейсбук, е бил подаден от Местна коалиция ГЕРБ (СДС), съобщиха от предизборния им щаб в Добрич.

“На 02.11.2019 г. във Фейсбук група „Добрич“ е разпространена снимка на ваучер. От прегледа на същия се внушава, че  местна коалиция ГЕРБ (СДС) раздава ваучери от верига аптеки в деня за размисъл, с което се цели оклеветяване на кандидата на местна коалиция  ГЕРБ (СДС).

Считаме, че това е груб опит за манипулиране на изборния процес, който съществено може да повлия върху вземането на решение от страна на гражданите на Добрич.”

От коалицията са се обърнали към органите на закона с настояване да се извърши проверка и да бъдат предупредени администраторите на посочената по-горе група във Фейсбук, с цел вземане на своевременно мерки за недопускане на манипулации, целящи нарушаване на изборния процес.

Follow Me:

Related Posts

  1. Георги says:

    Аз не знам дали и в София и в Пловдив и Варна и Бургас е имало такъв напън за тоя пусти кметски стол. Явно на настоящия кмет му е много ценен и не иска да го пусне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *