Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Дарение от над 270 нови книги получи библиотеката в Добрич

В навечерието на Деня на народните будители Регионална библиотека „Дора Габе” получи дарение от над 270 нови книги. Дарението е на стойност около 4 900 лв., а средствата бяха събрани от партньорите на благотворителния маратон, организиран от Александър Тодоров и Николай Георгиев от общността „Чрез спорт към знание”. На всяка от дарените книги е поставен печатът на благотворителната общност, така че читателите ще имат възможност да видят какво е закупено след участието им в добрата кауза.

Маратонът се проведе в градския парк в Добрич в края на септември и в него се включиха 624 граждани и гости на града, сред които около 200 деца. Дванадесет добрички фирми и едно физическо лице спонсорираха благотворителния маратон.

Александър Тодоров, Николай Георгиев и Ивелин Златев от „Златев”-, една от фирмите, генерални спонсори на инициативата, връчиха официално дарението на библиотеката. Директорът на РБ „Дора Габе” Невяна Христова благодари за голямото количество нова литература за деца и възрастни, която ще обогати фондове и ще зарадва читателите. Христова поздрави дарителите, които приобщиха към каузата хора на различна възраст и чрез спорт ги убедиха да подкрепят библиотеката, книгата и четенето, и изрази изключителна благодарност към спомоществователите за отношението към литературата и културата в нашия град.

Доброволка пробяга 28,8 км на благотворителен маратон в Добрич

Библиотеката получи уверението на организаторите, че благотворителната инициатива ще се превърне в традиционна за Добрич.

c