Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

150 300 бюлетини доставиха за балотажа в област Добрич

Доставиха 150 300 бюлетини за втория тур на местните избори в област Добрич, съобщават от Областна администрация. В неделя – 3 ноември, балотаж за кмет на община ще има в Добрич, община Добричка, Тервел и Каварна.

За избора на кмет на Добрич са доставени 90 000 бюлетини. От всички общини, в които се избира и кмет на кметство заедно с кмет на община, втори тур няма да се провежда в община Шабла.

В община Добричка освен за кмет на общината, кмет на кметство ще избират в селата Батово, Ведрина, Житница, Овчарово, Одърци и Смолница. За вота в общината и населените места доставените бюлетини са общо 22 хиляди.

В община Генерал Тошево на втори тур кмет на кметство ще избират в с. Росица и доставените бюлетини за вота са 300. В община Балчик за доверието на избирателите на втори тур ще се явят стигналите до балотажа кандидати за кметове на селата Оброчище, Сенокос и Соколово. Общият брой доставени бюлетини са 3 200.

В община Каварна ще се избира на втори тур кмет на общината и кмет на с. Българево, доставени са общо 15 100 бюлетини.

В община Крушари ще има втори тур за избор на кметове на селата Северци и Лозенец, за което са доставени общо 700 бюлетини.

Кмет на община ще бъде избиран между двама кандидати в Тервел в неделния ден. На втори тур вота си ще упражнят още веднъж за кмет на кметство жителите на селата Балик, Безмер, Каблешково, Орляк и Полковник Савово. Общият брой на доставените бюлетини за балотажите в община Тервел е 19 000.

c