Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Право на отговор. Добрич заслужава разговор, без лъжи и манипулации

От предизборния щаб на Надежда Петкова - кандидат за кмет на град Добрич в кампанията за Местни избори 2019, поискаха "Право на отговор, свързан с определени публикации в добрички медии.

В рамките на добрите нрави и журналистическа етика, бидейки в навечерието на един от най-светлите празници 1 ноември - Ден на Народните будители, Информационна медия "Про Ню Добрич" представя поисканото от Надежда Петкова "Право на отговор" (без редакции):

Градът заслужава да има кмет, който не живее в измислена реалност. Ние не живеем във фейсбук, живеем в реални домове, ходим по реални тротоари, караме колите си по реални улици, срещаме се с реални хора. Виждаме истината и тя не може да бъде скрита.

За един месец стиснах десниците на хиляди хора. Десетки хиляди пъти казах „Аз съм Надежда“. И нито веднъж не излъгах. Нито веднъж не се скрих от неудобен въпрос и не избягах от предизвикателство.

Защото нищо няма смисъл без искреност.

Когато гражданите на Добрич искат дебат за бъдещето на града ни, ние трябва да им го дадем. Когато си кандидат за кмет и искаш доверието на хората трябва да имаш смелост и доблест да се изправиш лице в лице с опонентите си и да покажеш, че твоята програма е по-добра, че имаш по-добри решения на проблемите, че имаш решителност да дадеш възможност на хората да направят информиран избор.

Г-н Йордан Йорданов избяга от възможността да имаме днес дебат за Добрич в национален ефир. За всички ни е ясно защо.
Ако някой се чувства кмет на Добрич преди изборите да са приключили, той или подценява добричлии, или се е погрижил изборният резултат в неделя да е предрешен.

Нека заедно да извървим пътя към истината:

✔ Лъжа ли е, че бяхте кмет на Община град Добрич през последните 4 години?
✔ Лъжа ли е, че не изпълнявахте решенията на Общински съвет за актуализация на бюджета и капиталовата програма. Например, решение от 30 юли т.г. за асфалтиране на улиците „Хан Тервел“, „Дванайсета“, „Свещеник Павел Атанасов“, „Армейска“?

✔ Лъжа ли е, че не изпълнихте решението на Общинския съвет, с което Ви бе възложено да поискате от държавата собствеността на старата гара?
✔ Лъжа ли е, че похарчихте ненужно над 500 000 лева, за да възложите проектиране на вече проектирани и дори с издадени разрешения за строеж обекти – канализацията в кв. „Рилци“, Централният кооперативен пазар и парк „Свети Димитър?

✔ Лъжа ли е, че Футболният клуб „Добруджа“ не е в Първа лига, както обещахте преди четири години?

✔ Лъжа ли е, че умишлено бавихте изпълнението на решенията на Общинския съвет за блок Добрич?

✔ Лъжа ли е, че се опитахте да прокарате в Общински съвет дългосрочен кредит в размер на 2 500 000 лева и да изхарчите 2 000 000 лв. от общинския бюджет, в повече, за довършване на блок „Добрич"?

✔ Лъжа ли е, че не благодарихте на общинските съветници на ГЕРБ, че предотвратихме изтичането на средства от общината и защитихме обществения интерес?

✔ Лъжа ли е, че допуснахте ТИР-ове да газят зелените площи в най-хубавия у нас градски парк и да унищожат поливната система?

✔ Лъжа ли е, че всяка година Община град Добрич купуваше храна за детските градини и столовото хранене в училищата от фирма от Пловдив, на цената на 300 000 лева повече всяка година, както е видно от актуализациите на бюджета?
✔ Лъжа ли е, че проектът за интегриран градски транспорт не успя да види бял свят заради некомпетентността на екипа Ви и беше връщан два пъти със забележки?
✔ Лъжа ли е, че нито едно от новите работещи предприятия в Добрич, не е благодарение на конкретните Ви действия в качеството Ви на кмет?

✔ Лъжа ли е, че във Вашата програма няма нито едно предложение за развитие на индустриалните зони в града?

✔ Лъжа ли е, че преди четири години излъгахте хората на Добрич, като обещахте да откриете 1000 нови работни места?

✔ Лъжа ли е, че не реализирахте нито един от оставените ви от предишния мандат 42 инвестиционни проекта за междублокови пространства, за които имаше осигурени пари?

✔ Лъжа ли е, че с 4 000 000 лв. санирахте частни кооперации, включително и тази на заместника си арх. Боян Коларов?

✔ Лъжа ли е, че през целия си мандат санирахте една единствена детска градина - №32 в кв. „Строител“?

✔ Лъжа ли е, че нарочно оставихте три години разбити и разкопани улиците на града, за да можете да асфалтирате точно преди изборите?

✔ Лъжа ли е, че полаганият асфалт на места в града е с дебелина не повече от 3 см и беше замазван върху върху пръстта?

✔ Лъжа ли е, че Добрич е затънал в боклуци и не се почиства?
✔ Лъжа ли е, че превърнахте жителите на квартал „Рилци“ заложници на изборните Ви амбиции и три години забавихте изпълнението на проекта за ремонт на бул. „Добруджа“, при положение, че за него бе осигурено финансиране през 2015 г.?

✔ Лъжа ли е, че изхарчихте 36 000 лева от капиталовата програма за 1 (една) стена в градския парк? Обект, който не е започнат, за който има забрана на изпълнение.
✔ Лъжа ли е, че кредитната задлъжнялост на Общината никога не е била близо 20 000 000 лева?

✔ Лъжа ли е, че има реален риск Добрич да трябва да върне 28 000 000 лв. за неизпълнение на споразумението с МРРБ?

✔ Лъжа ли е, че изхарчихте тези 28 000 000 лв. като сам решихте за какво и как?
✔ Лъжа ли е, че с предизборни цели не се възползвахте от 10-годишната гаранция до 2022 г. и през последната година не е ремонтиран нито 1 кв. см от плочките на центъра?

✔ Лъжа ли е, че Вие и екипът Ви пропуснахте 4 години и Общината не е готова за следващия програмен период и така обричате Добрич на още 4 години безвремие?
✔ Лъжа ли е, че си тръгнахте от Общината без отчет за изпълнението на мандата си?

✔ Лъжа ли е, че се скрихте от дебат за Добрич?

✔ Лъжа ли е, че най-важният за Вас проект през мандата бе преизбирането Ви за кмет?

Лъжа ли е, че не сте приятел на истината?

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c