Водещи новини - дясно Общество

92 са критичните участъци в област Добрич през зимата

Представителите на общини и институции на територията на област Добрич докладваха готовността си за работа при зимни условия. Това стана на заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, което се проведе в Областна администрация.

Част от общините в областта докладваха, че са пред подписване на договори за зимна поддръжка, а други – че предстои да бъде финализирана процедурата по избор на изпълнител по обществена поръчка.

Началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев обърна внимание при затваряне на участъци поради усложнена зимна обстановка своевременно да бъдат доставяни знаци за сигнализация. Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Дарин Димитров се обърна с апел към представителите на общините – в населените места да има определени пунктове, където биха могли да бъдат настанявани хора при зимна обстановка и да им е осигурена топла напитка и храна.

Началникът на Областното пътно управление Георги Стратиев информира, че договорът за поддръжка на републиканската пътна мрежа /РПМ/ на територията на областта с дължина 803 км, е изтекъл. Имаме споразумение с изпълнителя ДЗЗД „Понт“, че ще извършват поддържка на пътищата – първи, втори и трети клас от РПМ, до избора на нов изпълнител, увери Стратиев. Той съобщи, че са определени най-критичните участъци – 92 на брой с обща дължина от 42 км. На най-критичните точки от РПМ при зимни условия и тази година ще бъдат монтирани снегозащитни мрежи и съоръжения с дължина общо около 10 км. Като добро определи състоянието Стратиев за влизане в зимни условия на работа и допълни, че до края на ноември се очаква да бъде опреснена пътната маркировка по второкласните пътища Добрич – Балчик, Добрич – Силистра, Генерал Тошево – Кардам и третокласния Карапелит – Кочмар.

Доставчиците на електроенергия заявиха готовност за работа при зимни условия с профилактирани съоръжения, както и представителите на фирмите доставчици на газ.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Огнян Господинов обърна внимание на представителите на общини да бъдат предупредени кметовете и кметските наместници за осигурен достъп до домовете на родилки с термин през зимните месеци, за да могат да стигат автомобилите на ЦСМП.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *