Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Международен форум за млади предприемачи започва в Добрич

На 30 и 31 октомври 2019 г. в град Добрич предстои провеждането на съвместен младежки форум в сферата на предприемачеството, съобщиха домакините от българска страна Висше училище по мениджмънт Варна. Обучението е с международно участие и се организира от Висше училище по мениджмънт и Международен институт по мениджмънт в рамките на проект “SE-HUB”, с финансовата подкрепа на програма „Еразъм+“. Водещата тема на обучителния курс е „Младежко социално предприемачество и социални иновации в гражданския сектор“.

Участниците във форума са 15 младежи и младежки работници от България, Мексико, Бразилия, Намибия и Република Южна Африка.

По време на своя престой в Добрич участниците ще посетят Частно основно училище „Мария Монтесори“.

Организаторите са предвидили редица срещи и представяне на успешни социални предприятия и иновативни практики, работещи добре не само в Добрич, но и на територията на цяла Североизточна България. Опит в разработването на подобен тип добри практи ще споделят работещите в добричкото социално предприятие „Чудната градина“. В програмата на участниците е включена и среща с млад местен предприемач, който ще сподели пред младежите ценни съвети от практиката си в своето eко-стопанство, съчетаващо органичното земеделие с организирането на социално-образователни инициативи за подрастващите в местната общност.

c