Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Сигнализираха за извозване на избиратели в село в община Каварна

Жалба, в която се предполага, че в село Белгун се извършва контролиран вот, е постъпила в Общинската избирателна комисия в Каварна. Тя е подадена от Красимир Кръстев - кандидат за кмет на Община Каварна и кандидат за общински съветник от НФСБ

Кръстев твърди, че две превозни средства извозват регулярно хора към секцията за гласуване в Белгун. В тази връзка жалбоподателят предполага, че се осъществява контролиран вот. Посочени са лица, които участват в извозването на гласоподаватели.

От изложените твърдения и факти, както и от приложения снимков материал, ОИК е заключила, че жалбоподателят твърди , че се извършват действия във връзка с евентуално склоняване за упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат.

ОИК-Каварна няма необходимата компетентност да извърши проверка и да се произнесе относно установяване на нарушения извън посочените в Изборния кодекс, посочват от там. По тази причина ОИК оставя без разглеждане жалбата от Красимир Кръстев и я препраща по компетентност на полицейското управление в Каварна.

c