Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Деца от област Добрич с награди от конкурс за литература и журналистика

Деца от област Добрич – от Тервел и Каварна, спечелиха награди от 12-ия Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” в Русе.

Съгласно статута на конкурса всички литературни произведения и журналистически материали, получени с пощенско клеймо на изпращане 7 октомври., бяха обработени /разпределени по възрастови групи и раздели и записани под номер в специален дневник/. След това бяха предоставени за оценяване на жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”. На 22 октомври в заключително заседание журито обсъди творбите на младите литератори и журналисти и определи победителите.

В раздел “Литературно творчество”, І възрастова група /до IV клас/, поезия, първо място спечели Габриела Георгиева от ОУ „Йордан Йовков” в Тервел, а Даниела Маринова от същото училище получи поощрителна награда. Творбата на Виктория Великова от СУ „Йордан Йовков” в Тервел стана втора в раздел “Журналистика” при индивидуалните участници в

ІІI възрастова група /VIII-XII клас/, а Георги Веженов от Общинския детски комплекс в Каварна стана носител на поощрителна награда. Поощрение получи и клуб „Журналист” при ОДК в Каварна в раздел „Журналистика”, колективно участие.

В дванадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” се включиха 188 млади автори от цялата страна с 204 творби и 5 журналистически екипа.

Снимка: dohodnozdanie.weebly.com

c