Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

За осми път съдят наркодилър от Добрич

Съдът в Добрич наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на многократно осъждан мъж от Добрич, разследван и обвинен за разпространение на наркотици, съобщиха от пресслужбата на съдебното ведомство.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 22 октомври т.г., без надлежно разрешително, е държал в дома си с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В хода на съдебното заседание става ясно, че по делото има налични доказателства и за това, че той е разпространявал наркотични вещества.

Окръжният съд, след като се е запознал с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът е взел предвид и справката за съдимост на обвиняемия, показвща, че той вече е осъждан седем пъти, включително и за идентично на сега разследваното престъпление. За него са представени и изключително лоши характеристични данни.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

c