Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Комфорт и уют дари американска компания на деца от социални центрове в Добрич

Приключи замяната на парната инсталация и радиаторите в Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1, 2 и 3, Преходно жилище и Център за обществена подкрепа 2, съобщават от Общината. Монтирани са изцяло нови газови котли за всеки етаж. Финансовите средства са осигурени от фирма „Есетере България” ЕООД. Децата, настанени в тези социални заведения, вече се радват на комфорт и топлина.

Това е поредното дарение в социалната сфера в Добрич, което прави „Есетере България”, която е собственост на американската „doТERRA”. М. г. компанията бе отличена с почетния знак на Държавната агенция за закрила на детето за особени дарителски заслуги. Последният благороден жест на фирмата бе насочен към социалното предприятие „Чудната градина”, което получи чисто нов работен автомобил „Дачия”, модел „Докер” на стойност 14 436 лв.

Добрич е единственият град извън САЩ, в който американската dōTERRA притежава изцяло собствен завод. Основаната през 2008 г. в Юта компания за козметични продукти е в България от 2015 г. и досега е инвестирала 12 млн. лв. в производствени мощности, складови съоръжения и сгради под името “Есетере България”.

Тази година американската компания инвестира нови 4.2 млн. лева за строителство на своята втора дестилерия за етерични масла и за административна сграда с 830 квадратни метра разгъната застроена площ.

c