Крими Общество

DJ Теди Джорджо спечели дело срещу полицията в Добрич

Знаково дело срещу полицията спечели популярният DJ Теди Джорджо. Доскорошният президент на ФК „Локомотив” (Дряново) заведе иск през 2017 година за неправомерно задържане от страна на полицаи в Добрич. Тогава той бе и бит, а последствията бяха две счупени ребра, комоцио и рани по ръцете.

Делото се проточи около 2 години, а на 23 октомври излезе решение на последна инстанция – на Върховния административен съд, че настоящият кандидат за общински съветник на Дряново Тодор Георгиев е невинен. Областната дирекция на МВР ще трябва да заплати почти 1600 лева разноски по делото.

“Вярвах и вярвам на българското правосъдие. Този сблъсък с Първо РПУ – Добрич ми донесе много грижи и неприятности. Съжалявам, че по този начин се развиха нещата.

В продължение на две години с адвокат Бранимир Балачев и адвокат Анелия Иванова успяхме да докажем невинността ми. Радвам се, че българското правосъдие реши казуса, защото аз не съм личност, която да не спазва правилата и законите на България. Баща ми е бил в системата на МВР, а дядо ми граничен офицер и моето възпитание и култура не съответстват на случилото се в Първо РПУ. Радвам се, че истината излезе наяве и стана ясно, че аз съм задържан неправомерно. Сам пожелах да дам кръвни изследвания за алкохол и наркотици и може би това също натежа в делото.

Радвам се, че тогава съм мислил правилно, въпреки, че преди това бях изпаднал в безсъзнание. Заради случилото се получих негативи в Общински съвет-Дряново, семейството ми и децата ми бяха под стрес, опетниха името ми и авторитета ми. Това ми повлия отрицателно, но продължихме да се борим за правдата и накрая успяхме”, каза Тодор Георгиев (по-популярен с артистичния си псевдоним – DJ Теди Джорджо).

„Решението на ВАС показва едно нещо – когато правосъдието е принципно и се базира на събраните по делото доказателства и когато се гледа законността, няма как да се прикрият недъзите и нарушенията на извършилите престъпление служители на полицията. Задържането е незаконосъобразно, нямало е повод да бъде предприета такава, нямало е смисъл от такава мярка… Всичко това, което беше заявено в жалбата, е доказано. Щастливи сме, в България все още има правосъдие. Това дело дълго време имаше обществен интерес в Добрич, Варна и Дряново”, каза адвокат Балачев. Адвокат Анелия Иванова, която представлява Тодор Георгиев на делото във ВАС, също изказа своето мнение по казуса: “ВАС във своето решение с обосновани мотиви обяснява в какво точно се изразява незаконността на акта на Административен съд-Добрич и задържането на Тодор Георгиев. По категоричен начин се установява, че задържането е незаконно и в нарушение на закона и процедурите”.

Източник: blitz.bg

Follow Me:

Related Posts

  1. Селянина Гошо says:

    ТЪПППАНАР, селски тарикат, да изкараш пари от падане по стълбите, евала!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *