Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Наркодилър от Добрич влиза зад решетките

Наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим получи 20-годишен младеж от Добрич, след като Окръжният съд одобри сключеното между него и прокуратурата споразумение. Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 27 февруари т .г., без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 33.24 грама марихуана, на обща стойност 199.44 лева, и 23.60 грама амфетамин, на стойност 708 лева. Част от наркотиците били открити при полицейска проверка на подсъдимия, а останалите - в таванско помещение, обитавано от него, където била намерена и електронна везна.

Пред Окръжния съд младежът заяви, че е подписал доброволно споразумението, съгласен с неговите клаузи и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият е извършил престъплението в изпитателния срок на две предходни негови условни осъждания – за грабеж и шофиране след употреба на наркотици. По тази причина сега той ще трябва да изтърпи ефективно още 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. Това е размерът на общото наказание, което му бе определено след групиране на постановените санкции по двете предходни осъждания и което съдът приведе в изпълнение.

Одобреното от Окръжния съд споразумение, с което младежът е осъден на 11 месеца затвор, е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Определението, с което се привежда в изпълнение 6-месечното наказание за предходните деяния, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.

c