Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Задържаха под стража заловения с пет вида дрога мъж от Добрич

Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за 30-годишен мъж от Добрич, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение. Както Про Нюз Добрич писа, по данни на Областната дирекция на МВР той е задържан при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението на 18 октомври.

Във внесеното от прокуратурата искане за задържане е посочено, че при извършване на личен обиск на обвиняемия и претърсване на апартамента, в който живее, са намерени 5 вида наркотични вещества. Открити били марихуана, амфетамин, метамфетамин, хашиш и пико, както и уреди за дозирането им - везни. Твърди се още, че количествата на откритите наркотици са големи, което изключва възможността те да са за лична употреба.

Окръжният съд, след като се запозна с представените по делото доказателства, прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът аргументира определението си и с наличните по делото данни, че 30-годишният мъж е разследван и по друго досъдебно производство, по което му е повдигнато обвинение за същото деяние и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

c