Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Наркопласьор от Добрич заловен с голямо количество дрога и везни

Голямо количество наркотични вещества са установени в 30-годишен криминално проявен мъж от Добрич, в дома му са открити още дрога и електронни везни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това е станало при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението.

Проверката е извършена в централната част на Добрич на 18 октомври. В мъжа са намерени 62,5 грама суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество марихуана и 46 грама бяло прахообразно вещество - амфетамин и метаамфетамин. При последвалите процесуално следствени действия в жилището, обитаваното от него, са установени още 24 грама канабис и 43 грама наркотично вещество „Пико”. Иззети са по надлежния ред електронни везни, пари и други вещи, уличаващи го в разпространение на наркотични вещества.

30-годишният добричлия е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Днес пред Окръжния съд в Добрич предстои вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по доказване и документиране на престъпната му дейност продължава по описа на Първо РУ на МВР в Добрич.

c