Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Добрич се включва в Световния ден на ходенето

Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан утре в Добрич от 10 часа в Спортен комплекс „Простор”, съобщават от кметството. Организатори са Общината и общинско предприятие „Спортни имоти”.

Стартът на проявата ще бъде даден пред СЗ „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортното събитие ще изминат маршрут по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст. Предвидена  е томбола с много награди, в която ще се участва с предварително попълнен талон. Наградите - раници, тениски, ракети за бадминтон,  хилки за тенис, волейболни, баскетболни и футболни топки,  са осигурени от Община Добрич.

Световният ден на ходенето е една от най-масовите спортни прояви на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. В България се отбелязва за 27-а поредна година и е част от Националната програма на Асоциацията за физическа активност и развитие на българското население „Булфар-2020“.

c