Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Мотористи зарадваха с играчки децата от социални центрове в Добрич

Мотористите от мото клуб „Кан Аспарух – 681” в Добрич дариха днес играчки на децата от четирите Центъра за настаняване от семеен тип. Те бяха посрещнати с много радост и усмивки от малчуганите. Мотористите зарадваха малките си приятели и повозиха желаещите – както момчета, така и момичета. В знак на благодарност от ЦНСТ-ата връчиха на добричкия мото клуб икона с пожелания пак да ги посещават.

Играчките – около 5 000, бяха събрани в рамките на едномесечна кампания, сподели за Про Нюз Добрич Александър Ганев – председател на мото клуб „Кан Аспарух – 681” за област Добрич. Той разказа, че в предварително обявената инициатива са се включили много наши съграждани, 90 процента от играчките са предоставени от добричлии. Дарени са и от хора от Генерал Тошево, Крушари, Тервел и Каварна. Няколко българи пък са изпратили играчки от Испания чрез куриерска фирма. Един пикап е пристигнал от Варна – от тамошното подразделение на националния клуб „Кан Аспарух – 681”.

Александър Ганев обясни, че са решили да дарят играчки тъй като изискванията за тях са по-малки в сравнение с храни и дрехи. А и децата се радват най-много на играчки, посочи той. По думите му около 70 процента от играчките са нови, закупени са много образователни игри, топки, федербали, шахове, табли.

c