Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Наградиха д-р Бахлова от Добрич с Почетния знак на Лекарския съюз

Д-р Павлина Бахлова от Добрич и нейни колеги от цялата страна бяха отличени с Почетния знак на Българския лекарски съюз. Това стана на церемония в навечерието на Деня на българския лекар, на която БЛС връчи престижните награди на медицинската гилдия за 2019 година.

Званието „Лекар на годината 2019“ получи  проф. Пламен Георгиев Панайотов. Той е началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна и преподавател в Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в морския град.

Церемонията „Лекар на годината 2019 г.“ беше открита от председателя на БЛС д-р Иван Маджаров. „На този ден, аз съм изключително горд от успехите на своите колеги. Всекидневно виждам упорството и постоянството на техния характер както в грижите за пациентите, така и в изучаването на нови техники и подходи. Безспорен факт е, че сегашните постижения на медицината са невъзможни без модерния технологичен напредък, но за да се превърнат в реалност, те се нуждаят и от позитивизъм, любопитство, силен дух и мечти. И точно този хъс за усъвършенстване на познания и умения, който притежават нашите медици, ги нарежда сред най-добрите в Европа и в света“, заяви д-р Маджаров.  Председателят на БЛС пожела на всички наградени още дълги години да се чувстват удовлетворени, полезни на обществото, много мечти и още много професионални успехи.

Сред официалните гости на събитието бяха Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, Жени Начева- зам.-министър на МЗ и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Бойко Пенков, зам.-министър на МЗ, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване в НС, доц. Диана Ковачева, Омбудсман на Р България. На събитието присъстваха представители на академичната общност,  уважавани учени, професори и доценти, стоматолозите, фармацевтите, сдруженията на частните, общински областни и университетски болници, пациентски организации, БЧК, както и още много партньори и приятели на лекарския съюз.

Д-р Павлина Бахлова е физиотерапевт, работи в Диагностично-консултативен център II в Добрич. За удостояване с високото отличие тя бе предложена от Районната лекарска колегия.

„Признавам, че тази награда дойде неочаквано за мен, няколко дни след като навърших 20 години лекарски стаж. Тя е вдъхновение за мен и още по-голяма отговорност!”, сподели в профила си в социалната мрежа д-р Бахлова. Лекарят благодари на родителите си, че са й дали възможност да учи медицина, на сестра си и семейството й - че винаги са й помагали, на съпруга си – за търпението. Изказва благодарност на пациентите си, че ежедневно й се доваряват, на колегите си и на ръководството на ДКЦ II, които са повярвали в нея и от 10 години й дават ежедневно възможността да се развива. „И не на последно място, благодаря на моя екип – момичета, без вас нямаше да съм така успешна!”, допълва д-р Бахлова.

c