Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Бонбонен сладкарски цех в ДГ „Първи юни” в Добрич

В детска градина „Първи юни“ №17 в Добрич днес ухае на… бонбони. Поводът е отбелязването на най-сладкия ден – този на бонбоните. Както всяка година на този ден детската градина се превърна в истински сладкарски цех, в който малчуганите от шестте групи заедно със своите майки и учителки майсториха сладки изкушения.

„Банани с пижами“, „Бисквитено руло“ и „Фъстъчковци“ изработиха сръчните ръце на децата от група „Детелина“, „Ябълкови донати“, локумени бонбони и „Кокоски“ приготвиха 4-годишните сладкари от група „Слънчо“. С Бишкотена торта с банани, медени бисквити с канела и бисквитени бонбони почерпиха именниците на този ден от група„Бонбон“.

Най-малките дечица от първите групи „Мики Маус“ и „Звездица“ също участваха в бонбонената фиеста с шоколадови изненади и бонбони „Детска радост“.

В „Смехоран“, където са най-големите – бъдещите първокласници, пък предпочетоха  здравословните рецепти. Направиха си „Наречени бонбони“ като преди да ги омесят всяко дете нарече какво да донесат бонбоните. Един нарече за здраве, друг - за сила, трети - да са усмихнати децата, четвърти – да са здрави – те, и мама и татко и т .н.  Джинджифилови близалки, подходящи както за здраво, така и за болно гърло, Зърнени чудовища и любимите на всички малки и пораснали деца Карамелки – това бяха изненадите на бонбонените вълшебници от група „Смехоран“.

Песента „Сладко медено“ звучеше във всички групи, а накрая празникът завърши с танци и разбира се - с почерпка с бонбони на приятелите от съседните групи.

От ДГ „Първи юни” благодарят на всички родители, които помогнаха този празник да се случи, за да бъдат въведени децата в тайните и на кулинарното изкуство и да научат, че бонбоните, преди да отидат в магазина, се майсторят от сладкари – творци, които имат не само сръчни ръце, а и носят топло сърце, което твори с любов.

c