Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Арестуваха шефа на Съдийската колегия и още четирима от БФС

Петима служители на Българския футболен съюз са били задържани след акцията на ГДБОП, която се проведе в сградата на централата. Наред с конфискуваните документи и компютри е бил задържан и шефът на родните съдии Йордан Сталев.

По-рано през деня жандармерия и полиция блокираха входовете на Националната футболна база в Бояна, като операцията продължи около два часа. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че разследването е проведено във връзка с подозрение за извършени престъпления против спорта и по-конкретно – корупция.

По информация на NOVA, сред задържаните освен председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев е и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Сред арестуваните са и още двама родни рефери, чиито имена не се съобщават за момента.

По-рано днес, президентът на БФС Борислав Михайлов обяви намерението си да депозира поисканата му от премиера оставка. Официално, депозирането на оставката ще бъде факт този петък, по време на заседание на Изпълкома на футболния съюз, свикано заради скандалите около загубата на Националите с 0:6 от Англия в среща за Европейските квалификации и ексцесиите на футболните агитки.

Източник: monitor.bg

c