Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Медал на Купа "Ояма" за каратеката Емануил Маринов от Добрич

Малкият карате боец Емануил Маринов от добричкия клуб "Сейкен" успя да се качи на почетната стълбичка на победителите по време надпреварата за Купа "Ояма", която се проведе на 13 октомври в Нови Пазар.

"С пет участника и заредени със спортен дух заминахме за Нови Пазар. Тази година, конкуренцията по време на всички двубои бе изключително оспорвана", сподели сенсей Дидо Радев, след приключване на двубоите.

"От нашите състезатели, Емануил Маринов се пребори за бронз в категорията при момчетата до 8 години на "кумитè". Останалите каратеки - Данаил Иванов, Божидар Маринов, Георги Петров и Светослав Стоянов, се представиха също впечатляващо, макар да не успяха да стигнат до битките за медали", коментира треньорът на КК "Сейкен".

Надпреварата за Купа “Ояма” – за състезатели до 8 и до 10 години, се проведе на 13 октомври, в спортна зала “Стадиона”. Домакин на спортното събитие беше град Нови Пазар.

След поредното добро представяне на Купа "Ояма", състезателите на "Сейкен" продължават с подготовката си и редовните тренировки в зала. Следващите сериозни участия, което им предстоят, това са - надпреварата за Купа "Мадарски конник" и Международен турнир , като и двете ще се проведат в Шумен.

c